Intern Transport

Conform arbobesluit 7.17c dienen werknemers voldoende onderricht en scholing te hebben gehad voor het mobiele arbeidsmiddel dat zij bedienen of besturen.

Intern Transport

Arbobesluit 7.17c stelt dat het verplicht is dat werknemers voldoende onderricht en scholing hebben gehad voor het mobiele arbeidsmiddel dat zij bedienen of besturen. Hieronder vallen ook (interne) transportmiddelen zoals heftrucks, reachtrucks, EPT’s, hoogwerkers en autolaadkranen.

CIBOT heeft certificaties voor diverse van deze transportmiddelen, zowel voor instructeurs als werknemers. Met dit certificaat kan een werknemer – en dus werkgever – aantonen dat deze beschikt over voldoende kennis en kunde met betrekking tot de volgende onderwerpen:

  • Wet- en regelgeving
  • Controle en onderhoud
  • Bediening van het transportmiddel
  • Bedrijfsvoorschriften
  • Ongevallen en noodsituaties

Ingangseisen

Er zijn geen inhoudelijke ingangseisen om deel te nemen aan deze cursus. Wel dient de cursist fysiek in staat te zijn om een (intern) transportmiddel te besturen.

Examinering

De examinering bestaat uit een praktijkexamen met, afhankelijk van het transportmiddel, ook een theorie-examen.

Certificering

De geldigheid van het certificaat hangt af van het type (intern) transportmiddel.

E-learning

Voor deze opleiding is een e-learning module beschikbaar. Indien de cursist de e-learning met goed gevolg afrondt, verkrijgt deze vrijstelling voor het theorie-examen.

Aanpak

Instructeursopleidingen

Voor diverse (interne) transportmiddelen zijn er mogelijkheden om via onze opleidingspartners een traject tot instructeur te volgen.

Heftruck, reachtruck, EPT

3 dagen

Hoogwerker A & B (verkort)

2 dagen

Hoogwerker A & B (regulier)

4 dagen

Winkelwagen