VCA

VCA (VGM-checklist voor aannemers)

Het predicaat VCA is in het leven geroepen om de veiligheid op onder andere bouwplaatsen en in petrochemische bedrijven te verbeteren en waarborgen. Cursisten leren hierin niet alleen over de gevaren die zij kunnen tegenkomen, maar ook hoe deze te verminderen.
VCA heeft drie mogelijke certificaten:

  • Basis
  • VOL (voor leidinggevenden)
  • VIL VCU (voor uitzend- en detacheringsbureau’s)

Ook voor de cursus VCA is het mogelijk om gecertificeerde code 95 lesplannen te gebruiken.

Cursisten worden gecertificeerd door SSVV/VCA Infra nadat zij het examen met goed gevolg hebben afgelegd. Via CIBOT kunt u VCA-examens aanvragen. Wij werken samen met door VCA Infra erkende examinatoren. De examens kunnen op locatie, in heel Nederland, tegen scherpe prijzen afgenomen worden, mits de locatie voldoet aan de gestelde exameneisen.

Het VCA certificaat is 10 jaar geldig en wordt opgeslagen in de landelijke database. De geldigheid van het certificaat is dus altijd te controleren.

E-learning

Voor elk soort VCA-opleiding (Basis, VOL, VIL VCU) is een e-learning beschikbaar.
Ook bieden wij een e-learning VCA Groen aan, die zich specifiek richt op medewerkers voor groenvoorzieningen.

Aanpak

Instructeursopleidingen

CIBOT biedt een uniek traject om snel en toegepast als VCA instructeur gecertificeerd te worden. De vakbekwaamheid bestaat voornamelijk uit voorkennis in de gebieden:

  • Werken op hoogte
  • Dangerous Goods
  • Arbo-wetgeving
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

De externe certificering bestaat uit het VCA-VOL certificaat.

De opleiding tot VCA-instructeur vindt plaats bij erkende opleidingsinstituten. Neem contact op om naar een opleider bij u in de buurt doorverwezen te worden.

Winkelwagen