Medewerker Luchtvracht

De training MLV is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die toegang hebben tot en werken met luchtvracht met een “veilige” status

Medewerker Luchtvracht (MLV)


 • De training MLV is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die toegang hebben tot en werken met luchtvracht met een “veilige” status: alle bedrijven met medewerkers die met luchtvracht te maken te krijgen, deze moeten beroeren en hun goederen de status “veilig” willen laten behouden.

  Dit zijn voornamelijk:

  • medewerkers van vervoerders en verzenders van luchtvracht. (afzenders, agenten en andere bedrijven die zich bezighouden met verzending van luchtvracht.);
  • medewerkers van facilitaire bedrijven zoals beveiliging, schoonmaak e.d. die toegang hebben tot luchtvracht voor werkzaamheden waarvoor de goederen verplaatst moeten kunnen worden.
  • medewerkers die invloed hebben op de keuze welke goederen per luchtvracht vervoerd worden en hier ook kennis van dragen.

  De cursus is opgezet op basis van EU-wetgeving en middels het NTBB vertaald naar nationaal niveau en voldoet aan de eisen zoals gesteld door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ingangseisen

Er zijn geen ingangseisen om deel te nemen aan deze cursus. Wel dient elke deelnemer een origineel VOG te kunnen overleggen bij de klassikale cursus.

Examinering

De toetsing vindt plaats door middel van een diagnostische toets.

Certificering

Het erkende CIBOT certificaat “Medewerker Luchtvracht” is geldig voor de duur van 1 jaar. Vóór het verlopen van het certificaat dient een herhalingscursus gevolgd te worden. Dit kan klassikaal of door middel van een e-learning. Indien het certificaat verlopen is, is het niet mogelijk een herhalingsopleiding te volgen.

Varianten

Basisopleiding

Klassikaal | 4 uur

Herhalingsopleiding

Klassikaal | 1 uur (aanbevolen 2 uur)

E-learning herhaling

E-learning | ± 1 a 2 uur.

Winkelwagen